Najnovšie poklady

Mama Massai

Angelika Wohlenbergová - svätá divoška masajskej stepi

Viac detailov

4,80 €

toto ma zaujíma

Kniha Mama Massai rozpráva životný príbeh nemeckej evanjelickej misionárky Angeliky Wohlenbergovej medzi Masajmi v Tanzánii. Už ako dieťa sa rozhodla, že raz odíde šíriť kresťanskú vieru a osvetu v ďalekých krajinách. Tomu podriadila celý život. Dnes je tam vyše dvadsať rokov a nevie si predstaviť, že by mohla žiť uprostred "civilizácie".

Masajovia sú jedným z posledných kmeňov na svete, na ktorých civilizácia takmer nezanechala stopy, bránia sa každej zmene. To sa týka stavu hygieny, zdravia, hierarchie vzťahov, vzťahov medzi mužmi a ženami, vzdelania, ale aj takých problémov, akým je už celosvetovo odmietaná a v mnohých krajinách zakázaná ženská obriezka.

Angelika v Tanzánii prevádzkovala mobilnú kliniku, zakladá školy rôzneho stupňa, internáty, organizuje osvetu a vzdelávacie kurzy. Všetko, čo sa jej podarilo dosiahnuť, je výsledkom neuveriteľne trpezlivej a zdĺhavej činnosti. Kniha je citlivou ľudskou výpoveďou ženy, ktorá sa pokúsila priniesť svetlo do utrápenej krajiny afrického kontinentu.

Rok vydania 2008
Vydavateľstvo Ikar
Jazyk slovenský
Väzba pevná
Počet strán 150
Prebal áno
Stav Ako nová
Umiestnenie 30/3

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: