Najnovšie poklady

Matkin medailón

Novinka Matkin medailón
Autor: Rajec Fero

6,50 €

toto ma zaujíma

Autor Fero Rajec vydáva už svoju tretiu knihu. Tentoraz ide o dramatické dielo, napínavý román, v ktorom sa mu okrem osudu židovského chlapca podarilo zachytiť politické etapy a zlomy na Slovensku od čias tzv. slovenského štátu (1942) až po súčasnosť.

Autorovou prednosťou je, že dokázal plasticky zachytiť mašinériu opisovaných režimov (vývojových etáp tzv. ľudovodemokratického štátu), ktoré umožňovali istému typu ľudí preberať a poťahovať nitky karierizmu, pomsty či obohacovania sa na úkor iných v maske príslušníka a prisluhovača aktuálne mocenského prúdu, takže slušný človek bol bez šance. Okrem toho načrtol aj zaujímavý psychologický moment, v literatúre spracovaný zriedka, a síce dilemu hrdinu, ktorý stratil svoju identitu (a nebola to amnézia), získal novú a dlho žil vo viere, že je niekto iný.

Autorov príbeh je zaujímavý i tým, že zachytil osudy protagonistu až po súčasnosť, to značí, že aj roky normalizácie.

Dramatické udalosti, náročná i boľavá problematika, ako aj nevšedná, ale predovšetkým vynikajúca gradácia deja, to sú hlavné atribúty tohto nevšedného diela, ktoré si určite získa obľubu u mnohých čitateľov.

Rok vydania 2006
Vydavateľstvo Fero Rajec
Jazyk slovenský
Väzba pevná
Počet strán 198
Prebal nie
Stav zošikmená väzba
Umiestnenie 15/2

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: