Najnovšie poklady

Slovensko : Prechádzky storočiami miest a mestečiek

Kniha predstavuje čitateľom históriu a kultúrne pamiatky najzaujímavejších a najkrajších miest a obcí na Slovensku.

Viac detailov

6,50 €

toto ma zaujíma

Táto kniha má sprístupniť širokému okruhu čiteteľov históriu 27 najstarších miest a mestečiek Slovenska, podnietiť záujem o zachovanie ich cenných kultúrnohistorických pamiatok, krásu ktorých mnohokrát ani nevnímame. Niektoré z týchto miest žijú pokojným životom provinčného sídla, no hodnota pamiatok v nich ukrýtých si zaslúži obdiv aký sa zvyčajne venuje svetoznámym výtvorom histórie ľudstva.
O hodnote hmotného základu nášho kultúrneho dedičstva svedčí aj zapísanie dvoch pamiatok, a to Banskej Štiavnice a Spišského hradu s jeho okolím, do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO.
Kniha svojím spracovaním vypĺňa medzeru medzi obrazovou publikáciou a turistickým sprievodcom. Pri každom meste či mestečku sa uvádzajú stručné základné informácie (nadmorská výška, údaje o zemepisnej polohe, počet obyvateľov, možnosti ubytovania, prístupové trasy), na ktoré nadväzuje historické vyobrazenie a opis sídla i erbu, charakteristika vybraných kultúrných pamiatok, odporúčaná prehliadková trasa doplnená orientačným plánom s možnosťou prepojenia aj na blízke okolie sídla. Krásu architektúry či unikátnych umeleckých diel kokumentujú historické ilustrácie a farebné fotografie.

Rok vydania 1994
Vydavateľstvo Príroda
Jazyk slovenský
Väzba pevná
Počet strán 288
Prebal áno
Stav mierne zošikmená väzba, inak top stav
Umiestnenie 33/4
Path: > > > Slovensko : Prechádzky storočiami miest a mestečiek

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: