Najnovšie poklady

Krokodíl Gena a jeho priatelia

Keď som bol malý, mal som tri obľúbené hračky: obrovského gumeného krokodíla Genu, malú bábiku z umelej hmoty Gaľu a nepodarené plyšové zvieratko so zvláštnym menom Strepajko...

Viac detailov

2,50 €

toto ma zaujíma

Tento produkt už nie je dostupný

Kniha obsahuje rozprávky etablovaného detského autora, diela ktorého boli preložené do dvadsiatich piatich jazykov. Krokodíl Gena a jeho priatelia prináša veselý príbeh, ktorý pod povrchom nonsensovo ladeného deja ukrýva aj didaktizujúcu zložku (vytváranie správnych návykov detí pri odievaní, vzbudzovanie záujmu o hru so slovom, poskytnutie vzorov nadviazania spoločenského kontaktu a pod.).


Autor kombinuje tiež humorné s vážnym a viacero pasáží vďaka jemnej irónii možno čítať dvojzmyselne. Druhou rozprávkou, Strýko Fedor, pes a kocúr, Uspenskij roku 1974 knižne debutoval. Hlavný hrdina, Strýko Fedor, samostatný a cieľavedomý chlapček (zvláštne meno získal vďaka nadpriemernej vyspelosti a rozvážnosti), po roztržke s rodičmi zakazujúcimi mu chovať kocúra odchádza na vidiek. V treťom príbehu Záruční človiečikovia sledujeme osudy malých záručných človiečikov, ktorí žijú vnútri rozličných výrobkov. Deti zaujme dej plný nečakaných nápadov a vtipných dialógov. Uspenskij sa humorom vyhol ideologizácii, preto upúta detských i dospelých čitateľov so zmyslom pre humor aj v súčasnosti.

Rok vydania 1983
Vydavateľstvo Mladé letá
Jazyk slovenský
Väzba pevná
Počet strán 126
Prebal nie
Stav pečiatky
Umiestnenie 49/5
Path: > > > Krokodíl Gena a jeho priatelia

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: