Najnovšie poklady

Moje nové srdce

3,90 €

toto ma zaujíma

Devätnásťročná Francúzka Aline chce žiť ako jej spolužiaci zo strednej školy, ale čosi jej v tom bráni. Strašná, priam smrteľná únava. Nepripúšťa si, že by mohla byť vážne chorá, a hoci aj jej otcovi i starému otcovi sa zlyhanie srdca stalo osudným...

Kniha, ktorú napísala o svojom boji so zlyhávajúcim srdcom, o obrovskom úsilí napriek ochoreniu zmaturovať a vrátiť sa do nádherného obyčajného života, je pútavým dokumentom, povzbudzujúcim pohľadom na svet a príručkou optimistického zmýšľania.

Aline už oslávila dvadsiate prvé narodeniny a burcuje verejnú mienku, aby sa priaznivo stavala k darovaniu orgánov, ktorému aj ona ďakuje za život.

Aline, hlavná hrdinka tohto skutočného príbehu, žije vo Francúzsku. Ako to vyzerá s transplantáciami srdca a darcovstvom orgánov u nás? Prvú úspešnú transplantáciu srdca uskutočnil v noci z 2. na 3. marca 1998 operačný tím pod vedením Prof. MUDr.Viliama Fischera, CSc., FICS. Na Slovensku sa v priemere ročne realizuje desať takýchto operácií. Do konca októbra 2007 sa u nás vykonalo 94 transplantácií srdca. V porovnaní s ostatnými európskymi krajinami je to však málo.

Alinino rozprávanie vrátilo mnohým ľuďom nádej a a chuť do života. Drvivá väčšina pacientov čakajúcich na tento zákrok však nemá to šťastie, aby si vypočuli vetu: "Máme pre vás srdce." Čakanie na vhodného darcu trvá aspoň pol roka a často sa skončí vo chvíli, keď už je pre pacienta neskoro. Aj slovenské vydanie tohto neobyčajného životného príbehu sa preto usiluje pozitívne ovplyvniť mienku v prospech darcovstva orgánov.

Rok vydania 2008
Vydavateľstvo Ikar
Jazyk slovenský
Väzba pevná
Počet strán 152
Prebal áno
Stav pekný stav
Umiestnenie 30/2

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: