Najnovšie poklady

Lásky vojnového zajatca


5,50 €

toto ma zaujíma

V roku 1921 sa nechal strhnúť vojenskou propagandou, ako sedemnásťročný odchádza na východný front.Po troch dňoch na bojisku a piatich neškodných výstreloch do vzduchu, aby nikoho nezabil a nezranil, padá do zajatia Rusov. Náhle sa ocitá v pracovných táboroch a väzeniach po celom veľkom bývalom Rusku... Nie, nejde o úvod k žiadnemu romantického filmu, ale o skutočný príbeh, ktorý prežil Pavol Valiska z Palína v Michalovskom okrese -v o svojej knihe ho prerozprával jeho syn Jozef.

Pavol v neskutočných podmienkach strávil 9 rokov. O hlade, vyčerpaného ťažkou prácou a bez kontaktu s rodinou mu pomáhali prežiť iba jeho osudové lásky.

Skutočné životné príbehy môjho otca Pavla, ktoré som na základe jeho vlastnoručných zápiskov a pútavého rozprávania spracoval do tejto literárnej podoby. Autor

Prózu J. Valisku možno zaradiť do žánru spomienkovej literatrúry biografického typu. Ide o prózu založenú na prostom, nekomplikovanom rozprávaní. Treba však zdôrazniť a vyzdvihnúť fakt, že autor disponuje neobvyklou schopnosťou pútavého rozprávania, čo nie je v slovenskej próze také samozrejmé. Skôr naopak, iba málo prozaikov sa môže pochváliť takým rozprávačským talentom. Univ. prof. Milan Hamada, DrSc.

Rok vydania 2006
Vydavateľstvo PS-Line
Jazyk slovenský
Väzba pevná
Počet strán 245
Prebal nie
Stav ako nová, s venovaním autora!
Umiestnenie 30/4
Path: > > > Lásky vojnového zajatca

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: