Najnovšie poklady

Silný pocit čistoty

4,30 €

toto ma zaujíma

V upravenom vydaní a v elegantnej grafickej úprave nanovo vychádza razantný debut Michala Hvoreckého, autora minuloročného bestselleru Lovci & zberači. Knižka Silný pocit čistoty (Techno.sk, 2002) obsahuje päť poviedok, kultovú titulnú novelu a originálny doslov reklamného experta a literárneho vedca Pavla Minára.

„Najdôležitejším dôvodom, prečo Silný pocit čistoty natoľko upútal pozornosť, je fakt, že Hvorecký je prvý, kto u nás do literatúry vniesol život a pocity Vizuálnej Generácie, čo je označenie, ktoré spája Generáciu X (1963 – 1973) a Generáciu Next (1974 – 1984). Hvoreckému sa však podarilo vyjadriť životný štýl nielen našej generácie. O tom, že hovorí niečo, čo je dôležité pre ľudí nielen u nás, svedčí aj úspech jeho knižiek v Česku a v Poľsku,“ píše Minár.

Silný pocit čistoty: Bizarná rodina pomätená od čítania brakových kníh a komiksov. Mrakodrap, ktorý sa vymkol spod kontroly a väzní svojich obyvateľov. Gang detí emigrantov zápasí o prežitie v Berlíne blízkej budúcnosti. Desivá civilizácia v podzemných kanáloch veľkomesta. Škandalózna spoveď skejťáka, páchateľa najohavnejšej a najzábavnejšej vraždy v dejinách našej literatúry. Telesný aj duševný stav Visual Generation totiž najlepšie vystihuje slogan Silný pocit čistoty.
 
Priebojný debut Michala Hvoreckého konečne s bezočivou samozrejmosťou začal búrať múr geta, do ktorého nezmyselné teórie o “poklesnutej” literatúre i nedostatok autorskej sebadôvery uväznili slovenskú vedeckú fantastiku. Jeho príbehy z budúcnosti sú jednoznačne plnokrvná literatúra. Neznižuje sa v nich k lacným senzáciám, nezaujíma ho pestrofarebný povrch tušenej budúcnosti, ale to, čo sa odohráva v človeku. Obraz sveta vníma cez prizmu jeho vnútra, cez jeho problémy, neistoty a trápenia. Obyvateľ budúcnosti nie je v Hvoreckého predstave víťazný gladiátor, skôr brániaca sa korisť, na ktorú poľuje svorka kanibalských spoluľudí.

Rok vydania 2002
Vydavateľstvo Techno
Jazyk slovenský
Väzba mäkká
Počet strán 152
Prebal nie
Stav fľak na posledných 4 listoch na hrane knihy
Umiestnenie 24/6

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: