Najnovšie poklady

Vo svetle večnosti

Novinka Vo svetle večnosti

V knihe Vo svetle večnosti veriacich povzbudzuje k uvedomeniu si hriechu a nádeje na večný život. Statočným tónom, ďaleko od klasickej rétoriky a v dostatočnej vzdialenosti od konformizmu času, rozpráva svätý Alfonz o smrti, poslednom súde, pekle ale odhaľuje aj nádej na večné šťastie.

Viac detailov

4,50 €

toto ma zaujíma

Vo svetle večnosti je výnimočná kniha. Témou i autorom. Veď kníh o smrti a všetkom, čo s ňou súvisí, nie je veľa. A nie je mnoho ani autorov, ktorí majú odvahu vyjadrovať sa k téme, ktorá je aj pre mnohých kresťanov tabu.
No svätý Alfonz, veľký milovník duší a človek veľkého srdca, ktorému nesmierne záležalo na záchrane každého človeka pre večnosť, túto odvahu mal. Pri čítaní jeho myšlienok môžu v nás vyvstávať rôzne myšlienky i pocity. Na jednej strane strach a takmer až beznádej, či vôbec môžeme dúfať v nebo. Veď cesta sa zdá taká ťažká... Na druhej strane svätý Alfonz jasne hovorí, že večnosť je nám sľúbená, a preto ju môžeme dosiahnuť. Je však potrebné používať prostriedky, ktoré nám Boh na ceste do neba dal - modlitbu, sviatosti... A vytrvať. Lebo podľa slov svätého Augustína "nemôže zle umrieť, kto dobre žil“.
A aj keď autor priamo nepíše o Svätom písme ako prostriedku spásy, nepriamo nám ho odporúča svojím príkladom. Celý text je totiž naplnený množstvom biblických citátov, ktorými svätý Alfonz podopiera svoje myšlienky a tvrdenia.
Príprava na smrť trvá celý život. Nech je táto kniha pomôckou pre všetkých, ktorí berú svoj život tu i vo večnosti vážne a chcú uvidieť Boha z tváre do tváre.

Vydavateľstvo Misionár, Kláštor redemptoristov Michalovce
Jazyk slovenský
Väzba mäkká
Prebal nie
Stav pečiatka, inak vynikajúci stav
Umiestnenie 13/4
Path: > > Vo svetle večnosti

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: