Najnovšie poklady

Statoční svedkovia viery

3,50 €

toto ma zaujíma

Tento produkt už nie je dostupný

Autora tejto publikácie MUDr. Ladislava Kvasničku st. čitateľská verejnosť pozná z jeho doterajšej publikačnej činnosti. Ako detský psychiater mal možnosť poznať veľa ľudských osudov a liečiť veľa ubolených detských duší. Nezriedka sa stretal aj s neurotickými poruchami, ktoré vznikli ako dôsledok nemilosrdnej ateizácie. Autor ešte ako študent medicíny pracoval v tzv. tajnej cirkvi. V tom období si odsedel niekoľko dní aj vo vyšetrovacej väzbe. Neskoršie ako lekár tajne prednášal vo svojom byte pastorálnu psychológiu a psychiatriu pre tajne študujúcich budúcich kňazov. Za jeho zásadne kresťanské postoje bol sledovaný orgánmi StB a riaditeľstvom OÚNZ v Trenčíne morálne, aj finančne postihovaný.

V publikácii STATOČNÍ SVEDKOVIA VIERY sa dozvie čitateľ o osudoch rodičov a učiteľov, ktorí boli prenasledovaní za svoje náboženské presvedčenie. I keď je to len malý kúsok mozaiky z neľudských praktík komunistického režimu, predsa umožňuje nazrieť do doby, v ktorej sme nedávno žili. Táto útla knižka chce byť informáciou pre našu mladú generáciu, ktorá o tom, čo sa v nej píše, vedieť nemôže, a pre nás ostatných výzvou, aby sme nezabúdali.

Ideou tejto knihy je snaha aspoň parciálne zachytiť prenasledovanie učiteľov a rodičov v totalitnom komunistickom období za verejné prejavy viery v Boha. Táto knižka pojednáva o stretoch rodičov s propagátormi ateizmu na školách. Keď rodičia prihlásili svoje dieťa na vyučovanie náboženstva, boli predovalávaní na pohovor do školy pred komisiu zloženú z učiteľov, kde sa ich snažili presvedčiť, aby prihlášku na vyučovanie náboženstva stiahli. Ak rodičia so stiahnutím prihlášky nesúhlasili, boli náležite poučení o tom, aké to bude mať pre nich a pre ich deti následky. A skutočne aj malo. Ich deti sa nemohli potom dostať na vysoké školy a oni sami boli postihovaní v práci tým, že boli zaraďovaní na nižšie funkcie, alebo i vyhodení z práce. I keď je to len malý kúsok mozaiky z neľudských praktík komunistického režimu, predsa umožňuje nazrieť do doby, v ktorej sme nedávno žili. Táto knižka chce byť informáciou pre našu mladú generáciu, ktorá o tom, čo sa v nej píše, vedieť nemôže, a pre nás ostatných výzvou, aby sme nezabúdali.

Rok vydania 2000
Vydavateľstvo VMV - Michal Vaško
Jazyk slovenský
Väzba mäkká
Počet strán 89
Prebal nie
Stav vynikajúci stav
Umiestnenie 12/4
Path: > > Statoční svedkovia viery

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: