Najnovšie poklady

Inšpirujúci Salezián Marián Valábek

Ísť do manželstva je odvaha a risk

Viac detailov

6,50 €

toto ma zaujíma

Aký je ten správny recept na manželstvo? Ako hovorí salezián Marián Valábek, najlepší a jediný správny recept na manželstvo nám dáva Boh. Problém ľudí je ten, že vymýšľajú. Vždy keď prišli s novým receptom – stroskotali.

Ísť do manželstva je odvaha a risk. No na manželstvo sa dá a je potrebné sa pripraviť. Podľa kňaza Mariána Valábeka, príprava na manželstvo by mala trvať aspoň dva roky, raz týždenne. K príprave by prizval aj ekonóma, zameral by sa na hlbšie spoznávanie snúbencov a potrebná je aj vzájomná komunikácia rodín.

V knihe, ktorá vznikla na základe rozhovorov Martina Ližičiara s veľkým slovenským odborníkom v duchovnom sprevádzaní manželov a snúbencov nájdete odpovede na množstvo konkrétnych problémov, ktoré narúšajú pokoj a rozvracajú rodiny. V rozhovore sa taktiež venujú otázke prípravy na manželstvo i možnosti upevňovania vzťahov medzi manželmi.

Rukami mu prešli stovky mladých a manželov.
Má dlhoročné skúsenosti, ktoré ponúka s láskou, ale triezvo.

Kňaz ThLic. Marián Valábek SDB sa dlhodobo venuje sprevádzaniu snúbencov a riešeniu kríz a problémov manželov. Je riaditeľom Centra pre rodinu v Bratislave, spoluzakladateľom Manželských stretnutí a prednášal nové formy pastorácie rodiny. Kedy začať s prípravou na manželstvo? Na čo nezabudnúť? Prečo je manželstvo bláznovstvom? Dá sa zvládnuť s jedným človekom do smrti? Existuje šanca pre ľudí na pokraji rozvodu? Aj tieto otázky otvárame v knihe, ktorá nemá byť dogmatickým ani morálnym výkladom, ale rozhovorom o problémoch a ďalších skutočnostiach v manželskom a rodinnom živote.

Rok vydania 2018
Vydavateľstvo BeneMedia
Jazyk slovenský
Väzba pevná
Počet strán 182
Prebal nie
Stav top stav
Umiestnenie 12/2
Path: > > Inšpirujúci Salezián Marián Valábek

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: