Najnovšie poklady

Správa od Lukáša / The Message of Luke

Biblia v súčasnom jazyku. Duálne po slovensky aj anglicky.

Viac detailov

4,10 €

toto ma zaujíma

Správa od Lukáša / The Message of Luke je slovensko - anglické vydanie dynamického prekladu biblických kníh Evanjelium podľa Lukáša a Skutky apoštolov. Obidve knihy napísal pôvodne v prvom storočí Lukáš - lekár, historik a blízky spolupracovník apoštola Pavla.

Eugene Peterson o ňom napísal: Lukáš je obhajcom všetkých, čo sú mimo. Tiež bol outsider – jediný pohan medzi židovskými autormi Novej zmluvy. Rozpráva príbeh Ježiša, ktorý prijíma všetkých, s ktorými náboženské štruktúry zaobchádzali ako s vydedencami – a tými boli ženy, pastieri, rasovo odlišní Samaritáni a všetci chudobní. Odmieta náboženstvo ako výlučný klub. My všetci, ktorí sa pozeráme na život zvonku, bez nádeje, že natrafíme na tajný vchod, vstupujeme zrazu do príbehu, ako ho rozpráva Lukáš a nachádzame doširoka otvorené dvere - cítime sa nájdení a vítaní Bohom – v Ježišovi.

Recenzie, kritiky

„V tlačenici rôznych verzií Biblie je verzia Eugena Petersona výnimočným spojením rigoróznej učenosti a živého slangu. Tým je tento preklad výnimočný a odlišný. SPRÁVA skvele zachytila logický tok udalostí, individuálnu energiu postáv a predstavivosť originálneho textu.“ J.I.Packer, teológ a učenec (Regent College)


SPRÁVA je jeden z najdynamickejších prekladov Novej zmluvy, aké som doteraz videl. Je zrozumiteľná aj pre deti a tradiční čitatelia Biblie uvidia Kristove slová v novom svetle. Billy Graham, evanjelista a kazateľ


„Existuje preklad Písma, do ktorého sa pustil ten chlapík Eugene Peterson. Odtiaľ čerpám silu. On je básnik aj učenec a textom vrátil melódiu, v ktorej boli knihy Biblie pôvodne napísané…“ BONO, frontman skupiny U2

Rok vydania 2014
Vydavateľstvo Porta Libri
Jazyk slovenský, anglický
Väzba mäkká
Počet strán 312
Prebal nie
Stav Úplne nová, nepoužívaná
Umiestnenie S3
Path: > > Správa od Lukáša / The Message of Luke

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: