Najnovšie poklady

Bola raz jedna trieda

Novinka Bola raz jedna trieda

Básne pre deti zo školského prostredia. V knižke nájdete septembrovú pesničku, báseň o lavici, okuliaroch, o parádnici a mnohé ďalšie. Najznámejšia z nich je báseň podľa ktorej je aj názov knižky Bola raz jedna trieda. Bola raz jedna trieda, v tej triede bola krieda. tá krieda bola biela a bolo jej dosť veľa. No prišiel Miško Muška šuch - kriedu do vrecúška!

Viac detailov

4,90 €

toto ma zaujíma

„Stojí škola. V škole trieda.
V triede čierna tabuľa.
Pri tabuli odpovedá
žiačik Ďurko Machuľa.

Strašlivo sa Ďurko trápi:
na tabuli visia mapy,
na tých mapách celý svet.
V svete plno štátov, morí,
v štátoch mestá, rieky, hory,
všetko drobné ani smeť.“

V triede od Kristy Bendovej stretnete žiakov, pri ktorých sa vám bude zdať, že ste ich niekedy poznali. V každom kolektíve je totiž minimálne jedna namyslená parádnica, pár nepoučiteľných malých klebetníc, nejaký ten lajdák, ktorý sa do kníh nepozrie ani za svet, no nájde sa aj poctivý študent, s ktorým sa kvôli jeho láske k učebniciam nik nechce kamarátiť. Pri stretnutí s Karolom bifľošom, Lackom géniom, Icou parádnicou, Jurajom Machuľom či Šaňkom Šuškom budete mať pocit, že ste prišli na akúsi stretávku po rokoch. Žiadne cudzie prostredie, žiadni noví ľudia. Každý z týchto žiačikov vám bude niečím povedomý a pri jeho opise sa pousmejete, pretože ste niečo podobné pred rokmi zažili aj vy.

A čo konkrétne tu vlastne nájdeme? V krátkych básničkách je milou a hravou formou zobrazených pár situácii, ktoré sa nedajú zažiť nikde inde len v škole. Skúšanie počas hodiny zemepisu, písanie známok do žiackych knižiek, vyhováranie sa, prečo žiak práve dnes danú látku neovláda... Na úplnom konci knižky autorka pridala pár rád, ktorými by sa mal riadiť každý žiak či študent.

Rok vydania 1980
Vydavateľstvo Mladé letá
Jazyk slovenský
Väzba pevná
Počet strán 63
Prebal nie
Stav venovanie na 1. strane,inak veľmi pekný stav
Umiestnenie 49/2

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: