Najnovšie poklady

JA?

30 podnetov na veľkonočné obdobie pre nachádzanie svojho povolania

Viac detailov

1,50 €

toto ma zaujíma

Žijeme v dobe, keď nie je ľahké urobiť trvalé životné rozhodnutie. Tak ako sa zdá byť nelogické zviazať svoj život s jedným autom, televízorom, piesňou…, takisto sa zdá byť nelogické viazať sa na jedného partnera, jednu osobu, jeden stav… Veď čo ak príde lepšia ponuka? Človek stráca schopnosť uskutočnenia trvalého záväzku, lebo stráca vieru v objavenie čohosi definitívneho – pravdy o sebe, o svojom živote, o druhom človeku. Vsádza na stálu zmenu… a žije v ilúzii sebarealizácie…

A predsa, veľkosť a zrelosť človeka sa prejavuje v schopnosti poznať Pravdu (aj pravdu o sebe) a prijať ju ako životný záväzok, ako životný základ pre preklenutie samoty a vytvorenie spoločenstva s druhými (či už v manželstve, rehoľnej komunite, farskom spoločenstve…).

Ako je roztrpčujúce nájsť v byte zomrelého mnoho bankoviek, ktoré stratili svoju platnosť po mene peňazí – lebo boli skryté, a potom zabudnuté – tak je znehodnotením života zomrieť bez vyslovenia definitívneho a rozhodného „Áno“ Tomu, Kto nás pozýva nájsť svoju vlastnú identitu, hodnotu, poslanie a miesto medzi ľuďmi. „Áno“, znamená môcť oslobodzujúco milovať!

Vydavateľstvo DOMKA
Jazyk slovenský
Väzba mäkká
Prebal nie
Stav 3 pečiatky v knihe
Umiestnenie 14/7

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: