Najnovšie poklady

Prvý dojem

Autor: Kidd Chip

2,90 €

toto ma zaujíma

Zábavný a hravý pohľad na význam prvého dojmu – v umení i živote – prináša uznávaný autor knižných obálok Chip Kidd.

Prvé dojmy sú najdôležitejšie. Určujú, či niečo vynikne, nakoľko nás to zaujme, či si to kúpime i to, ako sa cítime. Autor sa v tejto knihe venuje prvým dojmom v rôznych oblastiach. Kidd nám predstavuje svoj názor na každodenné dizajny, odhaľuje tie dobré, zlé, absurdné i geniálne tak, ako to môže spraviť len niekto s trénovaným kritickým okom. Či už ide o štýl vašich ranných novín, o automat s lístkami na MHD; o knihy, ktoré si prezeráte; o smartfóny, s ktorými sa hráte; alebo o obal čokoládových tyčiniek, ktorými sa večer odmeňujete. Kidd odhaľuje tajomstvá v pozadí každého jedného tvorivého rozhodnutia so zdravou dávkou humoru a profesionality.

Kniha Prvý dojem je vyznaním lásky dizajnu, odhalením neviditeľnej krásy a zrady v jednoduchých rozhodnutiach – takých, ktoré si nikto z nás neuvedomuje. S každým novým faktom autor dokazuje, nakoľko je prvý dojem dôležitý pri našom vnímaní sveta.

Chip Kidd je grafický dizajnér a spisovateľ, ktorý žije v New Yorku. Navrhuje obálky kníh pre Alfreda A. Knopfa už od roku 1986 a spolupracoval s uznávanými autormi, ako sú John Updike, Oliver Sacks, Michael Crichton, Rober Hughes, Donna Tartt, Orhan Pamuk, Haruki Murakmi, a množstvom ďalších.
Kidd získal National Design Award za komunikáciu.

Rok vydania 2016
Vydavateľstvo NOXI
Jazyk slovenský
Väzba pevná
Počet strán 128
Prebal áno
Stav Ako nová
Umiestnenie 35/5

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: