Najnovšie poklady

20. storočie - storočie svetla, storočie temna

Kniha je určená čitateľom od 13 rokov a má všetky predpoklady stať sa pomocníkom učiteľov dejepisu na základných a stredných školách.

Viac detailov

6,50 €

toto ma zaujíma

Tento produkt už nie je dostupný

Predčasom sa v našom vydavateľstve zrodila myšlienka vydať na prelome storočí najmä pre mladých čitateľov knihu o našej krajine v 20. storočí, o udalostiach, čo sa u nás aj okolo nás stali, a, pravdaže, o ľuďoch. No nie iba o tých „veľkých“ na trónoch, na úradníckych postoch, v palácoch, ale i o „malých“ obyčajných ľuďoch, ktorých dejinné deje zväčša iba kamsi posúvali a hlboko ovplyvňovali ich životy. A všetko podané tak, aby to nebolo suché sprostredkovanie faktov, ale zaujímavé čítavé rozprávanie. Túto myšlienku napokon vynikajúco naplnil známy historik, znalec našich dejín a zároveň autor niekoľkých kníh pre deti a mládež Dušan Kováč.

Jeho kniha má 7 častí. Toto členenie organicky vyplynulo z najdôležitejších udalostí na Slovensku, ale i v Európe, ktorej súčasťou sme vždy boli. Na začiatku každej časti je výberový prehľad najdôležitejších udalostí toho ktorého obdobia, a potom sa striedajú takmer beletristicky spracované príbehy s faktografickými, ktoré navyše veľmi vhodne dopĺňajú dokumenty najrozmanitejšieho charakteru. Obrazové dvojstrany sú nielen ďalším zdrojom informácií, ale i príjemným oživujúcim prvkom. Kniha je určená čitateľom od trinásť rokov a má veľmi dobré predpoklady stať sa pomocníkom učiteľov dejepisu na základných aj stredných školách.

Rok vydania 2006
Vydavateľstvo Q111
Jazyk slovenský
Väzba pevná
Počet strán 200
Prebal nie
Stav Ako nová
Umiestnenie 30/1
Path: > > > 20. storočie - storočie svetla, storočie temna

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: